Доступність посилання

ТОП новини

Серед радників Дональда Трампа чимало симпатиків Росії


Дональд Трамп
Дональд Трамп

«Цей чоловік патологічний брехун» – Тед Круз про Дональда Трампа

В республіканців після чергових праймеріз в Індіані мільярдер Дональд Трамп змусив опонентів вийти з перегонів і залишився єдиним претендентом на партійну номінацію кандидата у президенти США. Чи об’єднається партія навколо Трампа, які наслідки його перемога може мати для України?

Опонент Трампа Тед Круз вклався у вибори в Індіані по повній. Він домовився з іншим учасником перегонів Джоном Кейсіком про те, що той не буде вести там виборчу кампанію. Натрадиційно рано Круз оголосив про свій вибір віце-президента.

Бізнесвумен Карлі Фіоріна мала допомогти йому здобути голоси жінок та поміркованих республіканців. За день до голосування риторика кампанії досягла «точки кипіння».

Я скажу чесно, що думаю про Дональда Трампа: цей чоловік – патологічний брехун. Практично усе, що він говорить – брехня
Тед Круз

«Я зроблю те, чого ніколи не робив за всю кампанію. Я скажу чесно, що думаю про Дональда Трампа: цей чоловік – патологічний брехун. Він не знає різниці між правдою і брехнею. Практично усе, що він говорить – брехня. І, прямо як за підручником із психіатрії, у відповідь він звинувачує усіх інших у брехні», – заявив уже колишній кандидат Тед Круз.

Натомість Трамп знову створив сенсацію своїми заявами. Він звинуватив батька Теда Круза у тому, що той є причетним до вбивства президента Джона Кеннеді, пославшись на публікацію в National Enquirer – жовтій газеті, яка часто друкує абсолютні вигадки.

Проте виборці Індіани віддали абсолютну перевагу Дональду Трампу – він здобув 53% голосів і підтримку всіх делегатів цього штату. У кампанії Круза визнали, що зупинити Трампа вони не зможуть.

«Ми виклали усе, що мали. Але виборці обрали інший шлях. І тепер, з важким серцем, але із безмежним оптимізмом щодо довготермінового майбутнього нашої нації я припиняю нашу кампанію», – заявив Круз.

Через кілька хвилин після його промови на телеекранах країни з’явився Дональд Трамп.

«Як чудово таке побачити. Ми зробимо Америку знову великою!» – проголосив Трамп.

Віддавши належне опонентові, він негайно перемкнув свою увагу на Гілларі Клінтон та розповів, що останнім часом охочих увійти до його команди побільшало.

«Вони тепер нам телефонують, усі нам телефонують і кажуть, що хочуть вскочити у наш потяг. «Потяг Трамп» як вони його називають», – сказав Дональд Трамп.

Вскочити у «потяг Трампа» намагається і Кремль, кажуть деякі експерти. Серед радників Трампа – чимало московських симпатиків. Під час своєї промови, присвяченої зовнішній політиці, Трамп запевнив, що буде домовлятися з Росією.

Я вірю, що послаблення напруги та покращення відносин з Росією виключно з позицій сили абсолютно можливе
Дональд Трамп

«Я вірю, що послаблення напруги та покращення відносин з Росією виключно з позицій сили абсолютно можливе. Здоровий глузд каже: цей жахливий період ворожнечі повинен закінчитися. І, в ідеалі, закінчиться незабаром», – пообіцяв Трамп.

Серед неформальних радників Трампа – колишній голова розвідки Пентагону та частий гість на Russia Today Майкл Флінн. Журнал Politico пише про його участь у святкуванні десятої річниці Russia Today в Москві разом з Путіним.

Інший вже офіційний радник – Пол Манафорт. Один з його попередніх клієнтів – колишній український президент Віктор Янукович. Журнал Slate пише, що саме Манафорт, базуючись на соціологічних опитуваннях, порадив Януковичу, аби виграти – поляризувати українське суспільство. Незважаючи на те, що російська мова в Україні не переслідувалася, американський радник порадив роздмухувати це питання, а також виступити проти НАТО. Загалом, пише журнал, фактично Манафорт допоміг штовхнути країну до зони впливу Володимира Путіна.

Втім, Трамп – не Янукович. Нещодавно він здивував своєю заявою, запевнивши, що буде збивати російські літаки, якщо дипломатія не спрацює.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG