Доступність посилання

ТОП новини

У Росії глава НВО автоматики подав у відставку після зриву запуску ракети-носія


Генеральний директор єкатеринбурзького НВО (науково-виробничого об’єднання) автоматики Леонід Шалімов подав у відставку через перенесення першого старту ракети-носія «Союз-2.1а» на космодромі Східний. Про це повідомила прес-служба підприємства.

Раніше стало відомо, що Шалімов, який очолював НВО з 1996 року, відсторонений від виконання своїх обов’язків до з’ясування причин перенесення запуску.

Державна комісія встановила, що проблема виникла через несправний кабель, виробником якого є Єкатеринбурзьке підприємство. За даними джерела в Роскосмосі, застосований в ракеті кабель був виготовлений не за конструкторською документацією і виявився без кількох необхідних перемичок.

Перший запуск ракети-носія з космодрому Східний був запланований на 27 квітня. Поспостерігати за ним приїхав президент Росії Володимир Путін. Однак за півтори хвилини до початку старту він був скасований, за попередніми даними, через збій в роботі одного з кабелів в системі управління.

28 квітня після зміни кабелю ракета-носій «Союз-2.1а» з трьома супутниками на борту успішно стартувала з Східного. 4 травня з’ясувалося, що з одним з доставлених на орбіту космічних апаратів, не вдається встановити зв’язок.

XS
SM
MD
LG