Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі добровольця, який захищав Україну на Донбасі, позбавили волі на 5 років


Тарас Аватаров
Тарас Аватаров

Тарас Аватаров повідомив, що оскаржуватиме вирок

Олег Грузьдзилович

Суддя Фрунзенського районного суду Мінська Жанна Жуковська визнала винним у незаконних діях зі зброєю і провезенні через кордон вибухового пристрою білоруського добровольця «Правого сектору» Тараса Аватарова і засудила його на 5 років посиленого режиму.

Напередодні в судових суперечках прокурор Олександр Мирончик просив суд позбавити волі Тараса Аватарова на 5 років без конфіскації майна. Адвокат Христина Марчук просила суд виправдати Аватарова, оскільки не вважає, що його вина в суді була доведена.

Адвокат Христина Марчук
Адвокат Христина Марчук

Після вироку Аватаров намагався зробити заяву. Він встиг лише сказати, що співробітники Слідчого комітету Білорусі порушували його права, але не закінчив фразу, бо міліціонери зажадали «очистити зал». На запитання Радіо Свобода, чи буде він оскаржувати вирок, Тарас Аватаров вигукнув: «Звичайно».

Житель Новополоцька Тарас Аватаров був затриманий 26 листопада 2015 року на мінському залізничному вокзалі. У Аватарова білоруські правоохоронці забрали саморобну гранату, сигнальний пістолет Макарова, бронежилет, посвідчення добровольця українського «Правого сектору».

Аватаров на суді говорив, що здав вибуховий пристрій правоохоронцям добровільно, а знайшов гранату у своїх речах в автомобілі, яким приїхав до Гомеля з України. На процесі Тарас Аватаров неодноразово називав себе військовополоненим, а провину визнавав частково, лише в незаконних діях з вибуховим пристроєм.

Оригінал матеріалу – на сайті Білоруської редакції Радіо Свобода

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG