Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ проситиме суд про електронний браслет для Єфремова


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов

У Генеральній прокуратурі України заявляють про намір просити суд про застосування електронного браслета до колишнього народного депутата України Олександра Єфремова.

«Досі підготовче судове засідання у кримінальному провадженні так і не розпочато. Внаслідок чого не розглянуто клопотання прокурора про продовження Олександру Єфремову запобіжного заходу», – повідомили у ГПУ 5 травня.

«Після початку судового розгляду провадження Генеральною прокуратурою України у черговий раз буде заявлено клопотання про покладення на Олександра Єфремова процесуальних обов’язків і застосування електронного браслета», – зазначили у Генпрокуратурі.

Зараз, за даними ГПУ, щодо Єфремова діє запобіжний захід – застава, яка є безстроковим заходом і може бути скасована лише судом. «Тому твердження про те, що відносно Єфремова не обрано запобіжний захід є безпідставним», – наголосили у Генпрокуратурі.

Раніше Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження проти колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова, відкрите за підозрою у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Проти Єфремова залишаються чинними ще два провадження, які стосуються заволодіння державними коштами та голосування за «диктаторські закони».

26 березня прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко заявив, що у справі проти Єфремова є «судовий саботаж», а судді затягують її розгляд.

XS
SM
MD
LG