Доступність посилання

ТОП новини

З наступного пленарного тижня депутатів штрафуватимуть за прогули – Парубій


Андрій Парубій (©Shutterstock)
Андрій Парубій (©Shutterstock)

Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що з наступного пленарного тижня народним депутатам України зніматимуть кошти із зарплати за невідвідування засідань. Про це Парубій сказав під час презентації основних положень змін до регламенту Верховної Ради.

«Якщо депутат не буде на робочому місці під час реєстрації, заробітна плата просто за той день не буде нараховуватися», – пояснив спікер.

За його словами, в парламенті є депутати, як «хронічно не відвідують сесію». Але, як додав Парубій, є й «працездатні, віддані та ідейні люди».

Парубій заявив, що фракціям і апарату Ради вже передали список депутатів, які найчастіше прогулюють засідання.

Спікер Андрій Парубій раніше пообіцяв найближчим часом винести на розгляд парламенту зміни до регламенту, які б сприяли підвищенню ефективності роботи Верховної Ради. Парубій зокрема пропонує штрафувати за прогули, зробити не два пленарних тижні на місяць, а три. А середа, яка зараз є скороченим днем з подальшою роботою депутатів в комітетах, має бути повністю відведена для роботи в комітетах. Крім того, замість п’ятничної години запитань до уряду пропонується зробити в понеділок 3-годинні дебати з урядом.

Раніше про недосконалість регламенту і про намір його змінити заявляв попередник Андрія Парубія на посаді спікера Володимир Гройсман.

XS
SM
MD
LG