Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман не готуватиме подання про звільнення Москаля


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що не планує готувати подання про звільнення голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook в п’ятницю.

«Нікому не дозволю розмовляти зі мною мовою ультиматумів. Геннадію Геннадієвичу, незважаючи на Ваше прохання, подання на Ваше звільнення готувати не збираюсь. Роботи, яку маємо зробити і, сподіваюсь – спільно, є багато. Давайте разом закладемо нову традицію щодо призначення керівних кадрів у митній службі на основі публічних конкурсів за участю громадських організацій. І цю традицію розпочнемо впроваджувати саме із Закарпатської митниці», – написав Гройсман.

За його словами, влада має реагувати на будь-які факти контрабанди, а не лише на ті, про які заявив Москаль.

«Звернусь до СБУ і НАБУ з вимогою перевірити усі ті факти, які Ви наводите у своєму лист», – звернувся Гройсман до Москаля.

Сьогодні голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з прохання звільнити його з посади голови Закарпатської ОДА. Серед причин рішення він вказав перешкоджання боротьбі з контрабандою в регіоні з боку центральної влади та бездіяльність митниці. Також, за словами Москаля, нині у Києві та області накопичилося близько двохсот ватажних автомобілів, завантажених контрабандними сигаретами.

Виконувач обов’язків генпрокурора України Юрій Севрук заявив, що ГПУ перевірить інформацію від Москаля про контрабандні дії.

XS
SM
MD
LG