Доступність посилання

ТОП новини

Насіров: Закарпатську митницю очолює людина, запропонована Москалем


Роман Насіров, голова Державної фіскальної служби
Роман Насіров, голова Державної фіскальної служби

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров заявив, що Закарпатську митницю, яка є «найпроблемнішою» на західному кордоні, очолює людина, кандидатуру якої запропонував голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль. Про це Насіров сказав у Львові 7 травня.

«Мені навіть шкода, що губернатор (голова облдержадміністрації – ред.) найлегшим способом обирає сказати, що «я тут непричетний і буду йти». Кандидатура митника, який зараз знаходиться (обіймає посаду – ред.), –саме кандидатура Москаля, він пропонував пана Колесникова, і в нас є багато питань за останні часи роботи пана Колесникова», – сказав Насіров.

6 травня Москаль попросив прем’єр-міністра Володимира Гройсмана надіслати подання президенту України про звільнення з посади. У зверненні Москаля йшлося, що Закарпаття «віддається на відкуп контрабандистам і вмикається зелене світло для незаконного переміщення сигарет через державний кордон».

«За наявною інформацією, Роман Насіров уже призначив виконувача обов’язків начальника Закарпатської митниці. Підкреслюю, що із Закарпатською обласною державною адміністрацією це призначення не узгоджувалося», – наголосив у тому зверненні Москаль.

Голова уряду 6 травня відмовився розпочинати процедуру відставки голови Закарпатської ОДА, а президент України Петро Порошенко 7 травня за підсумками зустрічі з Геннадієм Москалем повідомив, що цей чиновник залишиться на своїй посаді.

XS
SM
MD
LG