Доступність посилання

ТОП новини

Економіка України починає повільно зростати (огляд преси)


Зростання обсягів промислової продукції фахівці пояснюють насамперед пожвавленням світового ринку металу, де Україна – один із основних гравців

Газета «День» стверджує, що Росія активно використовувала минулий і особливо цьогорічний День перемоги як антирадянське за своєю суттю гасло. Якщо в Радянському Союзі негласним мотивом будь-яких святкувань Дня перемоги було – «це не повинно повторитися», то зараз використовувалося гасло «можемо повторити». День перемоги Кремль перетворив на свято мобілізації, переконує газета у публікації «Кремлівські технології у дії».

Немає ніякої «Новоросії», а є загони бойовиків, які створені російськими спецслужбами, з числа іноземних найманців із залученням українських маргіналів і випущеного з в’язниць і колоній криміналітету. Саме так в газеті «Голос України» характеризує конфлікт Росії з Україною один із московських блогерів. Він проводить історичні паралелі початку Другої світової війни та війни, розв’язаної Путіним на Донбасі.

Економіка України починає повільно зростати після затяжного дворічного спаду – про це переконують як дані Держстатистики за перший квартал, так і експерти газети «Сегодня». Зростання обсягів промислової продукції фахівці пояснюють насамперед пожвавленням світового ринку металу, де Україна – один із основних гравців. А підвищення обороту роздрібної торгівлі, який падав більше року, експерти називають найбільш точним індикатором того, що найгірше вже позаду. Заголовок публікації – «Економічного дна досягли, з 2017 року підйом».

Газета «Голос України» пише, що процес декомунізації, який відбувається в Україні, іноді спричиняє обурення пересічних українців, оскільки намагання перейменувати все «комуністичне» схоже на спробу дискредитувати саму ідею декомунізації. Наприклад, у Запорізький області село Куйбишево пропонують перейменувати на Портянки, деякі населенні пункти можуть отримати назви Малі Феські, М’ясожарівка, Поминик. Про недолугі перейменування населених пунктів газета розповідає в публікації «Хтось хоче «забельманити» весь район».

Зусиллями олігархів окультизм став в Україні державною ідеологією, міфотворчість – наукою, ЗМІ – психотропною зброєю, стверджує газета «Україна молода». Видання пише, що влада не тільки фінансує, рекламує, а й на рівні Міністерства освіти санкціонує окультні знання у школах та університетах. Докладніше газета розповідає в статті «Замість науки – що?».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG