Доступність посилання

ТОП новини

Рада декомунізувала міста і села Криму та окупованої частини Донбасу


Верховна Рада України у четвер ухвалила блок законів щодо перейменування населених пунктів окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також про повернення історичних кримськотатарських назв населеним пунктам Автономної республіки Крим.

У Донецькій області перейменували 37 населених пунктів і один район. Місто Торез отримало назву Чистякове, а Тельманівський район став Бойківським.

У Луганській області декомунізували 36 населених пунктів. Кіровськ став Голубівкою, Краснодон отримав назву Сорокине, Стаханов – Кадіївка.

У рамках декомунізації парламент перейменував 75 населених пунктів і районів в анексованому Росією Криму.

Ці рішення український парламент ухвалив у рамках оголошеної, починаючи з минулого року, політики декомунізації. У відповідних постановах врахували, зокрема, думку представників кримськотатарського народу, озвучену депутатом від БПП Рефатом Чубаровим.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, парламентарії, однак, не дійшли згоди щодо перейменування міста Дніпродзержинськ. Депутати з «Опозиційного блоку» наполягали на проведенні місцевих референдумів, щоб громадяни могли самі вирішувати, які мають бути назви у нинішнього Дніпродзержинська та інших населених пунктів.

XS
SM
MD
LG