Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат екс-беркутівця пропонує допитати Януковича і Шуляка як свідків у справі про розстріли на Майдані


Адвокат екс-беркутівця Сергія Зінченка Олександр Горошинський просить суд допитати як свідків у справі про розстріли на Майдані екс-президента Віктора Януковича та колишнього командувача внутрішніми військами МВС Станіслава Шуляка. Відповідне клопотання адвокат оголосив під час засідання Святошинського районного суду Києва.

Горошинський запропонував допитати Янукович і Шуляка у режимі відеоконференції з території Росії, оскільки обидва перебувають у Росії.

При цьому адвокат заявив, що зустрівся з Януковичем у Москві 11 квітня і той погодився на такий допит.

Під арештом екс-беркутівці Сергій Зінченко та Павло Аброськін перебувають з березня-квітня 2014 року.

У січні 2015 року Генпрокуратура передала обвинувальний акт до суду, сторона обвинувачення вимагає Зінченку та Аброськіну найвищої кари – довічного позбавлення волі.

Зінченка і Аброськіна звинувачують у вбивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. У вересні 2014 року екс-командир роти «Беркута» Дмитро Садовник, якого також підозрюють у розстрілі 39 майданівців, втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG