Доступність посилання

ТОП новини

«В мене одне громадянство, іншого не треба» – Джамала


Джамала під час прес-конференції у Києві. 17 травня 2016 року
Джамала під час прес-конференції у Києві. 17 травня 2016 року

«Мені трішки сумно, що цю пісню пов’язують саме з політикою. Ви знаєте, там де є політика – немає почуттів. А в музиці все навпаки»

«В мене одне громадянство, іншого не треба» – про це у вівторок заявила переможець «Євробачення-2016» Джамала під час прес-конференції у Києві. Команда співачки розповіла про деталі виступу України на пісенному конкурсі в Стокгольмі, зокрема про бюджет, витрачений на виступ та історію світлового шоу.


На першу офіційну прес-конференцію Джамали у Києві зібралися представники українських та іноземних ЗМІ. Її зустріли оплесками.

Одне із перших запитань, яке поставили журналісти: про ставлення Джамали до пропозиції Росії про надання їй іншого громадянства.

В мене одне громадянство, дякую, мені іншого не треба
Джамала

Співачка відповіла коротко: «В мене одне громадянство, дякую, мені іншого не треба».

Окрім цього, в російських ЗМІ раніше закидали, що її пісня є політичною. Її позицію запитали журналісти під час прес-конференції. Джамала заявила, що не пов’язує свою пісню «1944» із політикою. Вона каже, що в політиці немає почуттів, а в музиці навпаки – є.

«В мене одне громадянство, дякую, іншого не потрібно» – Джамала (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

Мені трішки сумно, що цю пісню пов’язують саме з політикою. Ви знаєте, там де є політика – немає почуттів. А в музиці все навпаки
Джамала

«Мені трішки сумно, що цю пісню пов’язують саме з політикою. Для мене це, перш за все, музичний витвір. Прошу пробачення, що це сама кажу, але я вкладала туди свою душу. Ви знаєте, там де є політика – немає почуттів. А в музиці все навпаки» – каже співачка

Днем раніше президент України Петро Порошенко присвоїв Джамалі звання Народної артистки України. Переможниця відреагувала дещо з іронією і згадала Джексона та Вітні Х’юстон у своїй відповіді. Вона сказала, що їй це смішно, хоч і приємно.

Мені здається, що музиканти й артисти повинні бути по-справжньому народними
Джамала

«Я люблю Майкла Джексона і Вітні Х’юстон без усіляхи регалій. Мені здається, що музиканти й артисти повинні бути по-справжньому народними» – наголосила Джамала.

Витрачені кошти

Також на прес-конференції продюсер Джамали Ігор Тарнопольський назвав точну суму, яка була витрачена на виступ України на «Євробаченні-2016».

Ми хотіли би озвучити реальний бюджет поїздки. Це 3 мільйони 123 тисячі гривень
Ігор Тарнопольський

«Ми хотіли би озвучити реальний бюджет поїздки. Це 3 мільйони 123 тисячі гривень. Із них 1 мільйон 800 гривень виділив телеканал СТБ. Іншу частину бюджету «закрили» люди, які побажали залишитися інкоґніто», – сказав Тарнопольський.

Всі спецефекти та світлове шоу виступу були придумані в Україні. Про це на прес-конференції розповів Юрій Костенко, керівник студії Front Pictures. Він зауважив, що основна підготовка світлового шоу готувалася в Україні, і вже повний, готовий пакет проекту надали організаторам «Євробачення», які реалізували задумане українцями.

Вся креативна та технічна частина на рівні підготовки виконувалася в Україні
Юрій Костенко

«Організатори «Євробачення» надсилають схеми, з яких чітко зрозуміло, як виглядає сцена, де розташовані екрани тощо. Те, що ви бачили як результат – це робота української команди і технічного персоналу «Євробачення». Проте вся креативна та технічна частина на рівні підготовки виконувалася в Україні» – наголосив Юрій Костенко.

Проте, на початку прес-конференції трапився незрозумілий момент. Ймовірно, техніки допустили помилку під час виходу Джамали до преси. В той момент звучала пісня представника Росії Сергія Лазарєва, а на проекторі демонстрували відеоролик із «Ютуба», де оголошують фінальні результати і озвучують переможця «Євробачення-2016».

Українська виконавиця кримськотатарського походження Джамала (Сусанна Джамаладінова) перемогла на пісенному конкурсі «Євробачення», фінал якого відбувся в столиці Швеції Стокгольмі у ніч на 15 травня, із піснею «1944», що розповідає про масову депортацію кримськотатарського народу до Середньої Азії 1944 року. Друге місце на конкурсі зайняла Австралія, третє – Росія.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG