Доступність посилання

ТОП новини

Керуватиме «БПП» не Гринів, а «сірі кардинали» (огляд преси)


Призначення Гриніва означає продовження відцентрових процесів у «Блоці Порошенка» – видання

18 травня – річниця депортації кримськотатарського народу. Як і чому це відбувалося та про наслідки, які досі відчувають кримські татари, розповідає газета «Голос України».

Газета «День» коментує обрання Ігоря Гриніва головою фракції «Блоку Петра Порошенка». Видання пише, що Гриніва вважають одним із технологів Петра Порошенка, одним із ідеологів його президентської виборчої кампанії. Однак експерти газети вважають, що керувати фракцією будуть «сірі кардинали», наближені до глави держави, а Гринів буде лише публічним представником цієї групи. Видання пише, що у фракції відбуваються непрості процеси – часто виникають конфлікти, дискусії, дебати. Депутати з «БПП» виглядають найбільш неорганізованими у порівнянні з іншими парламентськими силами, тому це призначення навряд чи допоможе мобілізувати фракцію. Радше навпаки, призначення Гриніва означає продовження відцентрових процесів у «Блоці Порошенка», – переконані експерти газети.

Перемога Джамали, окрім усього іншого, означає й потребу прийняти наступний конкурс в Україні. Держава поставлена перед фактом: за рік приїде чимало гостей – як учасників конкурсу, так і туристів. Усіх їх треба гідно зустріти. Чи не буде повтор «Євро-2012»? – цікавиться газета «Україна молода». Видання нагадує, що на проведення «Євро-2012» було виділено майже 80 мільярдів гривень. Із них 40% коштів – вкрадені. Про те, чи нагріють руки на «Євробаченні-2017» і чи вистачає в Україні можливостей, аби гідно прийняти естафету пісенного конкурсу, аналізує газета «Україна молода».

Про викрадення першої друкованої книги «Апостол», виданої Іваном Федоровим, громадськість дізналася лише через тиждень після цього. Скарб викрали з Національної бібліотеки України імені В. Вернадського 10 травня, де зберігалось три примірники видання. Як стало можливим викрадення унікального стародруку з провідної бібліотеки країни, аналізують експерти газети «День». Заголовок публікації – «...Чому не йде Апостол правди і науки?».

Замість ресторанів – їдальні, замість курортників – поранені бойовики. Все це сьогодення Ялти. А ще «стукацтво» сусідів до спецорганів, відсутність об’єктивної, зовнішньої інформації та сподівання на повернення Криму до України. Про атмосферу і людей, які сьогодні живуть у Ялті, розповідає газета «Голос України».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG