Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті підтвердили виявлення уламків зниклого авіалайнера


Члени родин пасажирів зниклого літака на летовищі Каїра, 19 травня 2016 року
Члени родин пасажирів зниклого літака на летовищі Каїра, 19 травня 2016 року

У єгипетській національній авіакомпанії EgyptAir підтвердили, що в Середземному морі були виявлені уламки її літака, що зник у ніч на четвер.

А арабський телеканал «Аль-Арабія» з Саудівської Аравії повідомив, що з моря в місці катастрофи вже дістали перші тіла загиблих.

Ці повідомлення надійшли через кілька годин по тому, як військові Греції повідомили, що в морі біля грецького острова Крит виявили уламки, що можуть належати зниклому літакові.

Причина катастрофи літака компанії EgyptAir, що летів із Парижа до Каїра з 56 пасажирами й 10 членами екіпажу, ще не відома. У Єгипті вже висловили припущення про ймовірність терористичного акту. За повідомленнями, список пасажирів зараз перевіряють, щоб встановити, чи не був хтось із них причетний до екстремізму.

Президент Франції Франсуа Олланд раніше заявляв, що наразі не виключають і не вважають за певну жодну гіпотезу щодо причин катастрофи.

Літак зник із радарів над Середземним морем невдовзі по тому, як влетів у єгипетський повітряний простір. В авіаційних органах Греції, диспетчери якої вели літак над морем, повідомили, що останній контакт із екіпажем літака був за кілька хвилин до його зникнення, і все виглядало в нормі.

Але міністр оборони Греції Панос Камменос пізніше заявив, що безпосередньо перед тим, як літак зник із радарів, він здійснив низку різких маневрів – повернув на 90 градусів ліворуч, а потім розвернувся на 360 градусів праворуч – і різко втратив майже 7 тисяч метрів висоти.

За даними авіакомпанії, з 56 пасажирів 30 мали громадянство Єгипту, 15 Франції, 2 Іраку й по одному Великої Британії, Бельгії, Кувейту, Саудівської Аравії, Канади, Алжиру, Португалії, Чаду та Судану.

XS
SM
MD
LG