Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар НАТО пообіцяв Україні подальшу політичну підтримку і практичну допомогу


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що засідання Комісії Україна – НАТО в липні має стати дуже сильним виразом політичної підтримки суверенітету й територіальної цілісності України.

Це засідання також дасть основу для дискусій, як надати Україні практичну підтримку, сказав він на прес-конференції у штаб-квартирі НАТО після зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів.

Столтенберґ нагадав, що це засідання Комісії Україна – НАТО вирішили провести у Варшаві як частину саміту НАТО, що відбудеться у столиці Польщі 8–9 липня. Це буде вже другий саміт, у перебігу якого зустрічається Комісія Україна – НАТО, додав він.

«НАТО як союз і окремі країни-члени надають Україні тверду політичну підтримку, а також практичну підтримку через наші трастові фонди, через практичну співпрацю, розбудову інституцій, навчання. І ми продовжимо це робити. Вважаю, що засідання Комісії Україна – НАТО стане важливою платформою висловлення політичної підтримки і розробки нашої практичної підтримки України», – наголосив генсекретар НАТО.

Про підтримку позиції України в її протистоянні агресії Росії говорив у Брюсселі й державний секретар США Джон Керрі. За його словами, США й НАТО будуть утримуватися від звичних ділових відносин із Росією, доки Москва не виконає мінські домовленості. «Це критично важливо», – заявив він і наголосив: «І щоб ніхто нічого не подумав: ми не визнаємо анексії й окупації Криму».

XS
SM
MD
LG