Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: прокуратура закрила провадження щодо підозрюваного у держзраді Шевцова


Антон Шевцов
Антон Шевцов

У Службі безпеки України заявляють, що прокуратура закрила кримінальне провадження щодо колишнього керівника головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова.

«18 березня ми порушили кримінальну справу, розслідування тривало впродовж двох місяців, було проведено близько 70 допитів, експертизи, опитано людей, які в соцмережах заявляли, що він злочинець. Подальше розслідування проводила прокуратура», – сказала речниця СБУ Олена Гітлянська.

У березні СБУ заявила про затримання Антона Шевцова на кордоні з Білоруссю при спробі втекти до Росії. Проти нього порушили кримінальне провадження за статтею «державна зрада».

Шевцов був призначений на посаду начальника обласної поліції наприкінці січня 2016 року. У березні у Вінниці відбулися протести з вимогою його відставки, активісти звинуватили Шевцова у сепаратизмі. Крім того, активісти виявили відео, яке свідчить, що нібито Шевцов був на параді в анексованому Криму.

14 березня голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе підписала наказ про усунення Шевцова від виконання посадових обов’язків через необхідність проведення перевірки, а потім задовольнила його рапорт про відставку з посади керівника управління поліції у Вінницькій області.
Антон Шевцов на своїй сторінці у Facebook опублікував результати «перевірки Служби безпеки України його на сепаратизм», де йдеться, що доказів «не здобуто», а про відвідини Криму написав, що супроводжував на параді свого діда.

XS
SM
MD
LG