Доступність посилання

ТОП новини

Суддя Вовк запевняє, що зустрічався з Грановським для обговорення проблем суддів


Павло Вовк
Павло Вовк

Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк пояснив, що 16 травня зустрічався з народним депутатом України від БПП Олександром Грановським у ресторані «Інк» для обговорення проблеми з призначенням парламентом кандидатів на посаду суддів безстроково. Про це він повідомив у відповіді на запит програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA: Перший», коментуючи зустріч із депутатом.

«Я занепокоєний ситуацією, яка на сьогодні склалась у суді через невирішення питання призначення суддів на посади безстроково і негативно позначається на строках розгляду справ, підриваючи довіру до суду в суспільстві», – зазначив очільник Окружного адміністративного суду Києва, підкресливши, що питання належить саме до повноважень комітету з питань правової політики і правосуддя, членом якого є Олександр Грановський.

Сам Олександр Грановський у коментарі «Схемам» назвав суддю Павла Вовка одним із «найсильніших представників судів» і тим, хто «дуже переживає за долю суду».

Суддя Павло Вовк, говорячи з Олександром Грановським, постійно обертається і роззирається навколо
Суддя Павло Вовк, говорячи з Олександром Грановським, постійно обертається і роззирається навколо

Депутат також каже, що суддя прийшов до нього в ресторан у робочому режимі – як до законодавця.

Знімальна група програми «Схеми» 16 травня зафіксувала, як Олександр Грановський паралельно проводить кілька зустрічей із різними діячами у ресторані «Інк» у київському бізнес-центрі «Леонардо». Зокрема, журналісти зняли, як депутат зустрічався з головою Окружного адміністративного суду Києва Павлом Вовком, з екс-міністром палива й енергетики Володимиром Демчишиним, директором Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Мін’юсту Олександром Рувіним, а також бізнесменом Сергієм Тищенком.

Народний депутат Олександр Грановський – близький соратник депутата Ігоря Кононенка, партнера і друга президента України Петра Порошенка. У ЗМІ неодноразово з’являлась інформація про те, що Грановський є куратором правоохоронної й судової систем від БПП.

Окружний адміністративний суд Києва, з очільником якого зняли Грановського, – це ключовий суд першої інстанції, в якому вирішуються спори, де однією зі сторін є органи влади.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG