Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: за минулу добу на Донбасі сепаратисти 30 разів порушили режим тиші


Пророросійський бойовик, архівне фото
Пророросійський бойовик, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що за минулу добу на Донбасі підтримувані Росією сепаратисти 30 разів порушили режим тиші.

Як повідомляє прес-центр штабу, найнебезпечнішою ділянкою на лінії розмежування залишаються околиці Авдіївки, там вночі проросійські бойовики здійснили два «потужних вогневих нальоти» із застосуванням артилерійських систем калібру 122 міліметри.

«Також вночі з передмістя Донецька українських захисників неподалік Красногорівки обстрілював ворожий снайпер. А біля Зайцева та Луганського, що на горлівсько-світлодарській дузі, НЗФ чинили збройні провокації, застосовуючи стрілецьку зброю та великокаліберні кулемети», – йдеться у повідомленні.

У штабі зазначають, що на маріупольському напрямку по укріпленнях українських військових біля Широкина бойовики відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів та 120-міліметрових мінометів.

За даними штабу, на Луганщині опорні пункти українських військових біля Станиці Луганської, Новозванівки та Трьохізбенки підтримувані Росією сепаратисти обстріляли з гранатометів різних систем, стрілецької зброї та зенітної установки.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові вночі обстріляли з важких мінометів села Спартак і Жабічеве біля Донецька, а також село Саханка. В угрупованні «ЛНР» про обстріли наразі не повідомляють.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG