Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: вчора через обстріл бойовиками Авдіївки евакуювали представників СЦКК


У штабі АТО заявляють, що вчора через обстріл бойовиками Авдіївки довелося евакуювати представників Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

«Щільність вогню була настільки високою, що існувала пряма загроза для життя та здоров’я не лише місцевих жителів та українських військовослужбовців, але й групи представників Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), до складу якої входили й двоє офіцерів ЗС Росії», – йдеться у повідомленні штабу.

Як наголошують у прес-центрі штабу, українська сторона зобов’язана гарантувати безпеку представників СЦКК, тому під час артилерійського обстрілу групу спостерігачів евакуювали з Авдіївки.

«Окрім того, представники СЦКК від російської сторони мали змогу на власні очі пересвідчитись у грубому порушенні бойовиками НЗФ перемир’я», – додають в штабі.

Наразі інформації про евакуацію з інших джерел немає.

Раніше сьогодні у штабі АТО заявили, що найнебезпечнішою ділянкою на лінії розмежування залишаються околиці Авдіївки, там вночі проросійські бойовики здійснили два «потужних вогневих нальоти» із застосуванням артилерійських систем калібру 122 міліметри. У поліції повідомили, що в результаті обстрілу зазнала поранень місцева жителька.Правоохоронці за фактом обстрілу відкрили кримінальне провадження за статтею «терористичний акт».

Водночас в угрупованні «ДНР» з посиланням на свою «розвідку» заявляють про «нескоординовані дії ЗСУ», а саме «обстрілі своїх військ» біля Авдіївки.

Робоча група Спільного центру здійснює контроль за припиненням вогню на території Донецької та Луганської областей. До складу центру, який створили у вересні 2014 року, входять українські та російські військові, представники ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG