Доступність посилання

ТОП новини

Щодо екс-мера Новомосковська розслідують провадження про вимагання та службове підроблення


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Стосовно колишнього міського голови Новомосковська на Дніпропетровщині правоохоронці розслідують кримінальне провадження про вимагання та службове підроблення. Про це в понеділок повідомили в прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

За даними обласної прокуратури, у грудні 2007 року посадовець висунув кільком місцевим підприємцям, власникам торговельного павільйону, вимогу передати своїй доньці третину права власності на їхній заклад.

За інформацією прокуратури, в обмін він пропонував беззаперечне «затвердження акту про прийняття в експлуатацію закінченого будівельного об’єкту».

У разі відмови посадовець погрожував організувати демонтаж об’єкту як незаконно побудованого, зазначили в прокуратурі.

«Внаслідок протиправних дій підсудного, а саме – вимагання права на майно та службового підроблення офіційних документів (у які за вказівкою посадовця було внесено завідомо неправдиві відомості про те, що нібито співвласницею об’єкту є його донька), підприємцям завдано майнову шкоду на суму понад 54 тисяч гривень», – мовиться у повідомленні відомства.

Щодо екс-мера порушені кримінальні провадження за частиною 2 статті 189 та частиною 1 статті 366 (вимагання, вчинене службовою особою, з погрозою знищення майна) Кримінального кодексу України.

Радіо Свобода в правоохоронних органах підтвердили, що підозрюваним у справі є Віктор Літвіщенко, який був знову обраний міським головою Новомосковська на виборах восени 2015 року.

Понад півроку новообраний посадовець не може скласти присягу мера через, як він сам заявляє, перешкоджання з боку опонентів. Зокрема, доки в судах тривав розгляд справи щодо законності обрання мера, депутати міської ради, де більшість складають представники «Опозиційного блоку», зібрались на сесію й обрали секретаря, виконком, заступників міського голови. Сесія ж, на якій голова мав скласти присягу, так і не відбулась.

Взимку на офіційному сайті Новомосковської міськради секретар міськради, який виконує обов’язки мера, Сергій Горошко оприлюднив заяву, де пояснив, що йому не вдається зібрати депутатів на сесію міськради через «образи, які прозвучали на їхню адресу від Літвіщенка».

На виборах міського голови Новомосковська 25 жовтня 2015 року переміг самовисуванець Віктор Літвіщенко, який раніше вже кілька каденцій очолював місто.

Згідно з офіційними даними, за Літвіщенка віддали голоси майже 22,7%. За його найближчого суперника Олександра Борсука, який балотувався від «Опозиційного блоку», – 21,5%.

XS
SM
MD
LG