Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: про затримку скасування віз для України в ЄС мови не ведуть


Про затримку скасування віз Україні в ЄС мови не ведуть – Клімкін
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

Про затримку скасування віз Україні в ЄС мови не ведуть – Клімкін

Європейський союз не обговорює затримки в питанні запровадження безвізового режиму з Україною, заявляє міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Мова не йде про якісь глобальні затримки чи, скажімо чесно, про якесь політичне «пакетування» України з іншими державами. Нас розглядатимуть на основі того, що ми зробили, і сьогодні всі міністри закордонних справ підкреслили, що ні до Грузії, ні до України нема питань щодо виконання нами своїх зобов’язань», – заявив голова українського МЗС у Брюсселі, відповідаючи на питання Радіо Свобода.

Водночас Клімкін пояснює, що оскільки Тбілісі виконав критерії дещо раніше, то питання про скасування віз для Грузії може вирішитися на кілька тижнів швидше, ніж для України.

Сама дата візової лібералізації для українців, на переконання міністра Клімкіна, «буде найближчим часом». За його словами, має відбутися декілька зустрічей – і міністрів закордонних справ ЄС, і міністрів внутрішніх справ ЄС, яка запланована на 10 червня.

«Ми працюємо над тим, щоб синхронізувати логіку розгляду в Раді ЄС і в Європарламенті, де саме цими днями буде призначений доповідач щодо лібералізації візового режиму для України», – додав голова українського зовнішньополітичного відомства.

Європейська комісія раніше ухвалила висновок, що Грузія й Україна виконали всі умови для скасування віз. Тепер питання візової лібералізації має бути розглянуте у Європейському парламенті та Раді міністрів ЄС.

Наприкінці минулого тижня Рада міністрів внутрішніх справ ЄС запропонувала посилити механізм припинення безвізового режиму для всіх країн, з якими його укладено.

XS
SM
MD
LG