Доступність посилання

ТОП новини

Витрати на перейменування Дніпропетровська можуть скласти півмільйона гривень – мер


Витрати на перейменування Дніпропетровська, пов’язані із заміною табличок та зміною документації, може обійтись міському бюджетові в близько півмільйона гривень. Про це заявив міський голова Дніпропетровська Борис Філатов.

Окрім того, він повідомив, що зміна назви міста не потребуватиме витрат від самих жителів, бо перереєстрація у паспортах, зміна інших документів не потрібна.

Водночас Філатов заявив, що вважає рішення про перейменування міста несвоєчасним і звернувся до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням не підписувати відповідну постанову парламенту. Наразі документ – на етапі підготовки до підписання.

«Єдине, що залишається міському голові, – просити пана Парубія не підписувати цю постанову. Я звернувся до нього з таким проханням. Подивимося, чи виконає», – сказав Борис Філатов.

19 травня Верховна Рада ухвалила постанову про перейменування міста Дніпропетровськ на Дніпро. У документі зазначається, що постанова набирає чинності з дня її ухвалення, але вона досі не підписана головою парламенту й відтак не набула чинності. водночас того ж дня, 19 травня, у Верховній Раді зареєстрували проект про скасування цього рішення.

XS
SM
MD
LG