Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі вітатимуть повернення Донбасу Україні на основі «гуманності» – Пєсков


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Речник російського президента Дмитро Пєсков заявляє, що у Кремлі вітатимуть повернення Донбасу Україні на основі «гуманності».

«Якщо він (Порошенко – ред.) мав на увазі, що має намір повернути Донбас, керуючись міркуваннями гуманності, то таку заяву можна підтримати. Це те, на що ми і сподіваємося в Москві», – сказав він, коментуючи заяву президента України Петра Порошенка про повернення Криму і Донбасу.

«Щодо Криму – не коментуємо зазіхання на російські регіони», – додав Пєсков.

25 травня президент України Петро Порошенко заявив, що Крим і Донбас повернуться під український суверенітет так само, як в Україну повернулася Надія Савченко.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Україна і Захід також звинувачує Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі, проте Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG