Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: Савченко перебуває на волі на тих умовах, які ставила вона сама


Надія Савченко
Надія Савченко

Народний депутат України Надія Савченко перебуває на волі на тих умовах, які ставила вона сама, заявив її адвокат Микола Полозов.

«Надія Савченко на волі на тих умовах, які ставила сама, вона не просила про помилування, не визнавала провини. Вона повернулася додому вільною людиною», – сказав він на прес-конференції у Києві.

Надія Савченко, яку в Росії ув’язнили на 22 роки, повернулася до Києва напередодні у рамках обміну. 25 травня російський президент Володимир Путін підписав указ про помилування українки на прохання родичів загиблих журналістів, у причетності до загибелі яких звинувачували Савченко. Водночас до Росії з України прибули двоє російських громадян Олександр Александров і Євген Єрофеєв, затримані минулого року в зоні конфлікту на сході України і засуджені за звинуваченням у веденні агресивних воєнних дій, вчиненні терористичного акту, що призвів до смерті людини. Президент України Петро Порошенко підписав указ про їхнє помилування 24 травня.

Раніше Савченко відкидала інкриміновані їй звинувачення, а після оголошення їй вироку в Росії заявила, що провини не визнає, про помилування просити не буде і заборонила робити це своїм адвокатам.

XS
SM
MD
LG