Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ через «злодіїв у законі» дестабілізує ситуацію в Україні (огляд преси)


В Україні активізувалися керівники злочинних угруповань, що перебувають під впливом російських спецслужб

Використовуючи військові дії на сході України, впливаючи ззовні та зсередини на економічну кризу в країні, посилюючи інформаційну агресію через ЗМІ, Кремль також значно посилює свій вплив на кримінальний світ, а через нього – і на погіршення криміногенної ситуації в країні. Як стверджує дописувач «Дзеркала тижня», в Україні значно активізувалися керівники злочинних угруповань, що отримали громадянство і статус «злодія в законі» на території Росії. І які перебувають під впливом російських спецслужб і використовуються останніми для збору інформації та для дестабілізації криміногенної обстановки в регіонах України. Заголовок публікації – «Кримінальний фронт гібридної війни проти України».

Про те, що стає на заваді кадровому оновленню Національної поліції, розповідає «Український тиждень». Видання переконує, що зараз профнепридатні міліціонери можуть цілком законно поновитися на своїх посадах у поліції, попри рішення атестаційних комісій. Погіршує ситуацію і те, що за півроку співбесід громадськість так і не побачила відкритих списків правоохоронців, які проходили атестацію. І не може знати, кого з одіозних представників МВС узято на нову службу. Вони знаходять дірки в законах і стають до роботи в старій зручній системі. Активне поновлення звільнених поліцейських викликає розчарування в активістів, які трудилися в комісіях мало не від самого початку. Як наслідок – вони залишають процес. Про це тижневик наголошує в статті «Атестат незрілості».

В цьому ж числі «Український тиждень» стверджує, що українська армія, оновлена бойовими кадрами знизу, за своєю суттю так і лишилася радянською «завдяки» вихованому в цій системі керівництву, психологію якого змінити дуже важко. Реакція ЗСУ на критику – чергове свідчення цього, переконує видання. Конкретніше про реакцію армійського командування на критику, яку «Український тиждень» називає почасти абсурдною, йдеться в статті «Зелене, а не квадратне».

Тижневик «Фокус» досліджував – чому саме Марі Йованович очолить посольство США в Україні? Видання нагадує, що це не перше призначення Йованович в Україні. У 2001-2004 роках вона вже працювала тут заступником глави дипломатичної місії і обізнана з ситуацією. Журналісти переконані, що для нинішньої української влади і президентської команди, зокрема, зміна посла – шанс поліпшити взаємини з диппредставництвом США. Тепер у провладної політсили є шанс почати взаємини з чистого аркуша, адже від того, як складеться діалог із Марі Йованович, багато в чому залежатиме масштаб американської підтримки України. Заголовок публікації – «Зміна посла №1».

Міністр інформаційної політики Юрій Стець розповів тижневику «Фокус» про скандал навколо проекту «Миротворець», діяльність ботів в соцмережах і про те, як президент формує свою інформаційну картину дня інформаційних військ. Він, зокрема, вважає, що ніхто не зможе йому дорікнути, що очолюване ним відомство стало міністерством цензури або корупції. Також міністр вважає, що тільки-но Петро Порошенко перестане стежити за новинами і йому почнуть приносити листочок із позитивними відгуками на його адресу, це буде катастрофа. Про ймовірність цього «Фокус» розповідає в публікації «Говорить мінстець».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG