Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко вніс до Ради законопроект про судоустрій і статус суддів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради України законопроект про судоустрій і статус суддів.

Як повідомляється на офіційному сайті парламенту, відповідний проект закону «Про судоустрій і статус суддів» був зареєстрований у Раді 30 травня 2016 року, але інформація про реєстрацію з’явилася на парламентському сайті лише вранці 31 травня.

Ініціатором законопроекту виступив президент України, який визначив документ як невідкладний. «Судова реформа має забезпечити функціонування судової влади, що відповідає суспільним очікуванням щодо незалежного і справедливого суду, а також європейській системі цінностей та стандартів захисту прав людини», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Ввечері 30 травня Петро Порошенко закликав народних депутатів проголосувати за нову редакцію закону про судоустрій і статус суддів, зміни до Конституції України щодо судової реформи.

Президент додав, що провал голосування за зміни в Конституцію «надовго законсервує наявну систему судоустрою», адже, згідно з чинною Конституцією, парламент зможе розглядати зміни до Основного Закону не раніше, ніж через рік.

XS
SM
MD
LG