Доступність посилання

ТОП новини

Критику влади в Україні прирівнюють до «гібридної війни» Кремля – New York Times


Відсутність критики на адресу влади зашкодить Україні, яка в останній час здійснила крутий поворот назад до «кумівства» – американський журналіст

«Україна оголосила війну журналістиці» – стаття-колонка журналіста численних світових видань Яна Бейтсона, який працює в Україні, у вівторок набула колосального розголосу у середовищі західних журналістів, які висвітлюють події в Україні.

Матеріал, присвячений ситуації довкола зливу близьким до МВС сайтом «Миротворець», активно поширюють, супроводжуючи схвальними коментарями, авторитетні західні журналісти, які висвітлюють події в Україні.

«Номінально (оприлюднений «Миротворцем» – ред.) перелік стосується журналістів, які контактували з повстанцями-сепаратистами, але йдеться про ширший та більш небезпечний прецедент. Сайт та його прихильники проштовхують думку, що журналістів можна поділити на два табори: тих, хто підтримує уряд та тих, хто проти нього, при цьому мається на увазі, що журналістам, які критикують уряд, треба заткнути рота», – ділиться своєю точкою зору на сенс роботи «Миротворця» Бейтсон у колонці.

При цьому журналіст вказує, що відсутність критики на адресу влади зашкодить Україні, яка в останній час здійснила крутий поворот назад до «кумівства». У якості доказів цієї тези Бейтсон звертає увагу на призначення генпрокурором та головою уряду близьких до Порошенка осіб, а також брак необхідних реформ.

Тепер будь-яку критику на свою адресу влада змальовує, як акт «гібридної війни» Росії проти України
Ян Бейтсон

«Чимало українських ЗМІ та журналістів уникають висвітлення новин, які виставляють Україну у негативному світлі, або можуть підіграти російській пропаганаді. Влада України використовує таку позицію журналістів у своїх інтересах. Тепер будь-яку критику на свою адресу влада змальовує, як акт «гібридної війни» Росії проти України», – пише Бейтсон.

Україна все більше наближається до Росії у своєму ставленні до ЗМІ, переконаний журналіст. На його думку, влада має негайно закрити сайт «Миротворець», а за результатами розслідування «зливів» порушникам має бути висунуто обвинувачення.

«(Від Порошенка) я очікую засудження цієї ситуації» – такими словами позначив бажану реакцію з боку президента України на «війну проти журналістики» автор матеріалу Ян Бейтсон на прохання «Голосу Америки».

Аналогічне запитання – чого ви очікуєте від Порошенка з приводу «війни проти журналістики» – «Голос Америки» поставив ряду інших західних журналістів та експертів.

«Очікую оглушливого мовчання. А можливо більше «відмазок» (horse pucky в оригіналі – ред.) про «гібридну війну Росії», – зазначив Крістофер Міллер, журналіст «Радіо Свобода».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG