Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: з початку року контракти із ЗСУ уклали понад 32 тисячі осіб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Від початку року контракти зі Збройними силами України уклали понад 32 тисячі осіб, із яких три тисячі – офіцери, повідомила речник Міністерства оборони Вікторія Кушнір.

За її словами, найближчим часом ще 500 осіб, які пройшли відповідний відбір, також укладуть контракти.

Водночас керівник відділу комплектування військовослужбовцями за контрактом у Генштабі полковник Андрій Полонський зауважив, що темпи прийняття на військову службу за контрактом «залишаються стабільно високими».

«Більш привабливою контрактна служба стала після нововведеного короткострокового контракту на шість місяців. Він діє для військовослужбовців строкової служби і мобілізованих, які вислужили не менше ніж 11 місяців, або осіб, вже звільнених з військової служби під час дії особливого періоду (з березня 2014 року). Після закінчення цього терміну солдат може звільнитися без додаткових вимог або за його бажанням продовжити службу за новим контрактом (на 6 місяців або інші види контракту)», – повідомив Полонський.

У квітні Міністерство оборони України повідомляло, що на службу в армію від початку року зарахували майже 20 тисяч контрактників.

XS
SM
MD
LG