Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: з початку доби бойовики відкривали вогонь 12 разів


Танк у Донецьку (ілюстраційне фото)
Танк у Донецьку (ілюстраційне фото)

Прес-центр штабу АТО повідомляє про 12 обстрілів із боку бойовиків із початку доби. Про це йдеться у вечірньому зведенні штабу.

Складною залишається ситуація неподалік Донецька. «Порушуючи існуючі домовленості, бойовики з 02:00 до 03:00 ночі зі сторони хімзаводу здійснили масований обстріл з важких мінометів наших укріплень поблизу Яснобродівки та випустили при цьому 25 мін», – інформує прес-центр штабу.

«В районі Авдіївки та Пісків ворог з мінометів калібру 82 мм намагався влучити по позиціях наших захисників. А поруч Майорська та Миронівського зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів найманці вели вогонь по укріпленнях українських бійців», – йдеться у зведенні.

Крім того, обстріли зафіксували й на маріупольському напрямку. «Зі сторони тимчасово окупованої Старомихайлівки російські терористи обстріляли позиції сил АТО з мінометів калібру 82 та 120 мм поблизу Красногорівки, а згодом долучили і танк, що здійснив 4 постріли», – поінформували у прес-центрі штабу.

За даними штабу, обстріли сепаратистами позицій українських військових велися також біля Новотроїцького та в районі Широкина.

«На Луганщині контрольовані російською владою НЗФ обстріляли наші позиції зі 122-мм самохідної установки поблизу Новозванівки», – повідомили у прес-центрі.

Сепаратисти, зі свого боку, звинувачують українських військових у порушенні Мінських домовленостей. В угрупованні «ДНР» заявляють, нібито українські військові за добу обстріляли їхні позиції 485 разів. В угрупованні «ЛНР» натомість заявляють, що ЗСУ не дотримують Мінських угод у частині відведення від лінії розмежування важкого озброєння.

XS
SM
MD
LG