Доступність посилання

ТОП новини

Антирейтинг «Вороги преси» очолила Наталія Поклонська – ІМІ


Інститут масової інформації та Незалежна медіа-профспілка України опублікували щорічний антирейтинг «Вороги преси», який очолила призначена Росією прокурор Криму Наталія Поклонська.

Як повідомляє прес-служба ІМІ, до першої десятки антирейтингу також потрапили екс-генеральний прокурор України Віктор Шокін, який був номінований до антирейтингу за системну бездіяльність у розслідуванні нападів на журналістів, народний депутат Антон Геращенко за підтримку оприлюднення особистих даних журналістів, медіа-власники Рінат Ахметов (за цензуру і джинсу у ЗМІ холдингу), Дмитро Фірташ, Сергій Льовочкін («за перетворення новинної служби каналу «Інтер» в піар-службу «Опозиційного блоку»).

Медіа-організації зазначають, що упродовж квітня медійники подавали кандидатури посадовців, які за останній рік, на їхню думку, порушували право на свободу слова та перешкоджали діяльності журналістів, понад тридцять експертів анонімно голосували за претендентів.

Серед запропонованих претендентів було сформовано топ-20 антирейтингу «Ворогів преси», які найчастіше та найгрубіше порушували права журналістів, додають Інститут масової інформації та Незалежна медіа-профспілка України.

В Україні 6 червня відзначають День журналіста.

XS
SM
MD
LG