Доступність посилання

ТОП новини

Чому суди відпускають нечистих на руку ділків? (Огляд преси)


Не всі закони ідеальні – видання

Незважаючи на початок судової реформи і активну боротьбу з корупцією, в Україні все частіше чиновники і держслужбовці, звинувачувані у хабарництві, опиняються на волі. Чому суди так легко відпускають нечистих на руку ділків, з'ясовувала газета «Сегодня». Низка опитаних газетярами суддів розповіли, що ухвалюють рішення про можливість внесення застави, бо така норма передбачена законом. Не випустиш – сам порушуєш закон. Точно так і з заставами. У Кодексі прописана норма внесення грошей, яку свого часу запровадили законодавці. Не всі закони ідеальні, зазначили журналістам «Сегодня» деякі судді.

Україна запровадила до виконання Стратегічний оборонний бюлетень, в якому прописана програма розвиту оборони і безпеки країни. Однак, як переконує газета «День», українська влада зробила приблизно половину того, що могла б зробити у сфері реформування в секторі оборони і безпеки. Досі немає таких важливих програм, як програма будівництва та розвитку ЗСУ до певного періоду, розвитку озброєнь і розвитку оборонно-промислового комплексу. Однак, є і низка позитивних моментів. Зокрема, створення Сил спеціальних операцій і початок роботи над можливостями України щодо завдання асиметричного удару. Докладніше йдеться в статті «НАТО як стимул».

У вівторок на сайті парламенту з’явилися тексти постанов про звільнення 12 старих і призначення 11 нових членів ЦВК. Як нагадує газета «День», стара ЦВК пережила себе на два роки – термін її повноважень спливав 1 червня 2014 року. Експерт видання переконує, що зараз склався найбільш прийнятний склад майбутньої ЦВК, який може бути підтриманий парламентом, саме тому лише зараз з’явилося і подання президента. Видання нагадує, що новопризначені члени ЦВК мають термін повноважень 7 років. Не виключено, що протягом цього часу в якийсь період можуть відбутися вибори на нині тимчасово окупованих територіях. Чи впорається ЦВК із цим завданням – треба робити висновки на основі аналізу персональної роботи її членів. Жоден член ЦВК чи апарату не має недоторканності, тому всі вони мають бути свідомими, що ставши посадовцями такого рангу, вони повинні втратити політичний зв’язок зі своїми політсилами, інакше Комісія буде піддаватися постійній критиці. На цьому «День» наголошує в публікації «Справу зроблено. Хай живе нова ЦВК».

Володимир Гройсман оголосив про початок нового етапу реформи охорони здоров'я. Він переконує, що сьогодні в Кабміні та парламенті є серйозні напрацювання і обіцяє найближчим часом презентувати нову систему медицини. Газета «Сегодня» розібралася, що може змінитися в медицині найближчим часом. Заголовок статті – «Медреволюція: без ліжкомісць, але з ліками».

Без осмислення причин, перебігу та наслідків московських війн 16 століття проти Великого князівства Литовського і Руського, важко зрозуміти історію України, переконаний дописувач газети «Голос України». Москва знову і знову нападала, спустошувала чужу територію, захоплювала чужі міста і постійно готувалася до нових збройних сутичок та збільшувала армію. Політика Кремля з тих часів зовсім не змінилася. Про історію російсько-українських відносин у середньовіччя «Голос України» розповідає у статті «З братами не воюють».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG