Доступність посилання

ТОП новини

На Одещині влада чекає цього літа на три мільйони туристів


Одеський пляж, липень 2015 року
Одеський пляж, липень 2015 року

«Кримський фактор» впливає на те, що українці обирають для відпочинку Одесу

Одеса – На Одещині набирає обертів туристичний сезон і обласна влада прагне побити рекорд минулого літа, коли регіон відвідали понад два мільйони гостей. Експерти стверджують, що побити рекорд цілком реально. Тим більше, що анексія Криму Росією зробила для громадян України Одесу пріоритетним місцем відпочинку на Чорному морі. Але «кримський фактор» не є виправданням браку сервісу в Одесі, додають фахівці.

На Одещині влада чекає цього літа на три мільйони туристів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Киянка Марина вже встигла відпочити цього року в Одесі. Її вразила атмосфера «Привозу», широкі пляжі, різноманіття товарів і послуг. Проте, на думку дівчини, місто дещо дороге та частково недоглянуте.

«Одеські дворики, так, вони атмосферні, але вони просто розвалені. А є межа між красою і покинутістю», – вважає вона.

Наступного разу Марина вже вирішила, що знайде для відпочинку спокійніше містечко біля моря, яке б не було таким переповненим людьми.

Те, що кількість відпочивальників протягом літа буде такою ж великою, як і торік, прогнозує президент асоціації «Туризм Одеси» Світлана Карлова. За її словами, зважаючи на сьогоднішні показники бронювання готелів, сезон обіцяє бути вдалим. Експерт наголошує, що наразі регіон став привабливішим з точки зору екології.

Одразу чотири пляжі в Одесі отримали престижну відзнаку «Блакитний прапор»
Світлана Карлова

«Одразу чотири пляжі в Одесі отримали престижну відзнаку «Блакитний прапор» (ред. – Міжнародна програма екологічної сертифікації пляжів). Це додає плюсів під час вибору нашого міста у якості місця відпочинку, зокрема для іноземців», – говорить вона.

Світлана Карлова не заперечує, що канікули в Одесі можуть бути дорогим задоволенням. Вона пояснює це тим, що місто завжди було пристосоване до відпочинку високого класу для вибагливих туристів. Про це свідчить наявність понад 15-ти чотиризіркових і п’ятизіркових готелів, дорогі ресторани, престижні заклади.

Як розповідає завідувач сектором інвестицій в туризм Одеської облдержадміністрації Роман Козловський, основний потік відпочивальників саме в область розпочнеться з середини червня та початку липня. За його словами, поки що важко прогнозувати конкретні показники. Проте намір голови ОДА Міхеїла Саакашвілі привезти на Одещину на 1 мільйон більше туристів, ніж торік, Козловський вважає у перспективі реальним.

Який у нас є берег моря? Це Одеська область
Роман Козловський

Експерт зазначає, що неможливість відпочивати на кримському узбережжі продовжує значно впливати на те, що українці обирають Одесу. Це відбувається через звичку проводити літні відпустки та канікули біля моря.

«Але тільки 35-40% українців мають закордонний паспорт. Інші не мають жодної можливості відпочивати на березі моря. А який у нас є берег моря? Це Одеська область», – каже він.

Столиця фестивалів

Місто завжди готове приймати велику кількість гостей
Тетяна Маркова

Влітку в Одесі відбувається «бум» фестивалів та інших заходів, серед яких є мистецькі, спортивні, гастрономічні тощо. Директор департаменту культури і туризму Одеської міської ради Тетяна Маркова зазначає, що вже тривалий час Одеса лідирує, як столиця видовищних подій в Україні. За її словами, завдяки тісній взаємодії громадських організацій та влади, число цікавих заходів стрімко зростає, що у свою чергу подовжує високий туристичний сезон.

«Останні півтора роки ми тиражуємо бренд Одеси, як місто 365-денного відвідування. Тому місто завжди готове приймати велику кількість гостей», – заявила вона.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG