Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін спрямував додаткові 1,5 мільярда гривень на ремонт доріг


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Кабінет міністрів України ухвалив рішення спрямувати 1,5 мільярда гривень на ремонт доріг за рахунок реструктуризації кредитів, залучених у попередні роки Державним агентством автомобільних доріг України («Укравтодор»).

«З огляду на реструктуризацію трьох кредитів, залучених «Укравтодором» під державні гарантії в попередні роки, видатки за бюджетною програмою виконання боргових зобов’язань будуть менші за передбачені законом України про держбюджет на цей рік. Пропонується перерозподілити частину цих видатків в обсязі 1,5 мільярда гривень на виконання бюджетної програми з розвитку дорожньої мережі та утримання автодоріг загального користування», – сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян під час засідання уряду.

За його словами, таким чином, в Україні будуть ще від 100 до 250 кілометрів відремонтованих доріг.

Напередодні в «Укравтодорі» заявили про очікування виділення з держбюджету додаткових 1,5 мільярдів гривень на поліпшення стану автомобільних доріг.

Як заявив виконувач обов’язків голови «Укравтодору» Євген Барах, «Укравтодор» розглядає варіанти використання цих коштів – вони будуть направлені на ремонт найбільш проблемних ділянок доріг. За його словами, остаточне рішення щодо ремонту тих чи інших ділянок доріг будуть ухвалюватися лише за участі громадськості.

Наприкінці 2015 року Міністерство інфраструктури оприлюднило онлайн-мапу ремонту доріг в Україні.

Щорічні збитки внаслідок неналежної експлуатації автошляхів у відомстві оцінили сумою до 3 мільярдів гривень. За даними «Укравтодору», понад 97% доріг загального користування потребують поточного середнього та капітального ремонту.

XS
SM
MD
LG