Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську розпочався фестиваль «Porto Franko ГогольFest»


В Івано-Франківську розпочався міжнародний фестиваль сучасного мистецтва «Porto Franko ГогольFest».

Сьогодні ввечері на балконі міської Ратуші національний президентський оркестр виконає гімн Євросоюзу «Ода до радості», таким буде урочисте відкриття.

Водночас фестивалю «Porto Franko» розпочалися уже зранку. Зокрема на території палацу Потоцьких працює еко-універ: тут розгорнули еко-локацію, де франківців навчають поводженню з відходами, демонструють сукні з паперу і газет, проводять майстер-класи з гончарства, виготовлення композицій з насіння і круп. За словами куратора Марії Пахолок, ця локація насамперед для родин і дітей.

У центрі сучасного мистецтва представлена виставка екологічного плакату, ще на одну виставку – «Маргінеси міфу» запрошує музей мистецтв Прикарпаття.

За словами арт-директора фестивалю Максима Демського, упродовж п’яти днів діятиме близько двадцяти локацій відкритого та закритого типу, де митці з восьми країн представлять сім напрямків сучасного мистецтва – альтернативну музику, театр, експериментальну і класичну музику, літературу, кіно, еко- та візуальну програму. Заплановані майже сто різних заходів.

Як зазначив генеральний директор «Porto Franko ГогольFestу» Ростислав Держипільський, «Івано-Франківськ став «вільним містом» для різних жанрів, і на цьому фестивалі можна все, причому чим несподіваніше, чим креативніше – тим краще».

Оперну музику можна буде послухати на залізничному вокзалі, електронну – у музеї, драмтеатр запрошує відвідати піжамний концерт, альтернативну музику представлятимуть Pur:Pur, Onuka, Brutto.

Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва «Porto Franko ГогольFest» триватиме до 12 червня. Фестиваль спільно створений організаторами Івано-Франківського «Porto Franko» та Київського фестивалю «ГогольFest».

XS
SM
MD
LG