Доступність посилання

ТОП новини

Біля міської ради Львова виникла штовханина, розпилили сльозогінний газ


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Під час сесії міської ради Львова сталася штовханина під стінами будівлі. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, будівлю міської ради від ранку посилено охороняли правоохоронці, а всередину мерії пропускали за посвідченнями.

На сесії депутати мали розглядати питання щодо ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі, де сталася пожежа і під завалами загинули три людини, ще одну досі шукають. Міського голови Львова Андрія Садового на засіданні не було.

За словами кореспондента Радіо Свобода, штовханина почалася, коли до приміщення відмовилися пропустити активістів у формі УНА-УНСО. Був розпилений сльозогінний газ, свою причетність до цього заперечують як активісти, так і правоохоронці.

Керівник обласної поліції Дмитро Загарій повідомив Радіо Свобода, що до посилення охорони міськради вдалися після того, як напередодні до правоохоронців із відповідним проханням звернувся мер Андрій Садовий через інформацію про можливі заворушення.

Під час штовханини ніхто не постраждав і не був затриманий.

У сесії міської ради зараз перерва. Депутати від ВО «Свобода» заявили, що будуть домагатися присутності Садового на засіданні.

На даний час біля будівлі міської ради присутні близько 200 протестувальників, які виступають проти дій міської ради, зокрема у ситуації зі сміттєзвалищем.

XS
SM
MD
LG