Доступність посилання

ТОП новини

Деякі країни ЄС мають заперечення щодо безвізового режиму – представник Нідерландів


Кілька європейських країн все ще мають низку заперечень щодо надання Грузії й Україні безвізового режиму.

«Ми констатуємо, що наразі немає достатньої підтримки для ухвалення рішень щодо візової лібералізації», – заявив у Люксембурзі перед засіданням Ради ЄС 10 червня держсекретар із питань безпеки та юстиції Нідерландів Клаас Дейкгоф.

«Нідерландське головування робить усе необхідне, щоб вирішити ці проблеми», – додав Дейкгоф.

Безвізові режими для Грузії, України та інших держав нині проходять лише «перше читання» на зустрічі європейських міністрів внутрішніх справ та юстиції, тож не варто очікувати жодних рішень із цього питання, також заявив міністр юстиції і міграції Швеції Морґан Юханссон.

«Це лише перше ознайомлення з цим питанням, хоча слід сказати, що саме Грузія є країною, яка найбільше наблизилася до виконання всіх критерів. Але рішень із цього питання не буде, бо це тільки обговорення стану речей. Про рішення ще не йдеться», – каже він.

Представники постійних представництв держав ЄС у Брюсселі (COREPER) цього тижня не дійшли спільної думки щодо скасування віз для громадян Грузії та України. Як відомо з дипломатичних джерел, небажання поспішати із лібералізацією віз висловили Німеччина, Франція та Італія.

ЄС зосереджений на створенні запобіжного механізму, який дозволив би Брюсселю швидко припиняти безвізовий режим на випадок порушень чи масової міграції для будь-якої країни, що має такий привілей.

XS
SM
MD
LG