Доступність посилання

ТОП новини

«Марш рівності» у Києві в Amnesty International оцінили як реальний поступ у правах людини


«Марш рівності», Київ, 12 червня 2016 року
«Марш рівності», Київ, 12 червня 2016 року

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International відзначила поступ у правах людини в Україні після завершення «Маршу рівності» в Києві 12 червня.

«Ми йшли до цього дня багато років і сьогодні ми бачимо реальний поступ у правах людини. Ще багато потрібно зробити на шляху до суспільства без дискримінації, але сьогодні ми святкуємо наш перший крок», – йдеться в повідомленні організації на сторінці у Facebook.

Правозахисники Amnesty International також відзначили консолідовану роботу правоохоронців і столичної влади. «Ви спрацювали на відмінно», – заявили в організації.

12 червня у Києві в рамках п’ятого міжнародного форуму ЛГБТІ «Київ-прайд 2016» відбувся «Марш рівності». Участь в заході взяли близько півтори тисячі людей. Його охороняли приблизно 5500 працівників поліції і 1200 бійців Національної гвардії. Національна поліція затримала загалом 57 супротивників «маршу». Після профілактичних бесід затриманих відпустили, а проти 10 людей склали адміністративні протоколи за статтею «дрібне хуліганство».

Торік внаслідок сутички під час «Маршу рівності» постраждали троє правоохоронців.

XS
SM
MD
LG