Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ підтвердили затримання колишнього топ-менеджера компанії СЄПЕК Кошеля


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Генеральній прокуратурі України заявляють, що 12 червня під час спроби перетину державного кордону України на Львівщині у пункті пропуску «Краковець» затримали Андрія Кошеля, колишнього топ-менеджера компанії СЄПЕК Сергія Курченка.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, Кошеля затримали за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених частиною 4 стаття 28 (вчинення злочину групою осіб), частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та частиною 1 статті 255 (створення злочинної організації).

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу, додають у Генпрокуратурі.

Раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що у одного із затриманих бізнес-партнерів Сергія Курченка Андрія Кошеля триває обшук.

Перед цим у ЗМІ з’явилась інформація з посиланням на військового прокурора Костянтина Кулика повідомляли, що під час спроби перетину кордону з Польщею було затримано Андрія Кошеля, колишнього топ-менеджера компанії СЄПЕК Сергія Курченка.

11 червня генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання Олександра Сухомлина, якого підозрюють у причетності до розкрадання скрапленого газу. Суд вже обрав Сухомлину запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 100 мільйонів гривень.

Раніше Генпрокуратура визнала групу компаній СЄПЕК Сергія Курченка, яку пов’язують з «Сім’єю» колишнього президента Віктора Януковича, злочинною організацією і повідомила про досудове розслідування за фактом створення злочинної організації, «члени якої упродовж 2010-2014 років вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів у різних сферах економіки з метою заволодіння майном державних підприємств, що входять до системи Міністерства інфраструктури, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, зокрема компаній «Нафтогаз» та «Укргазвидобування», а також Національного банку України».

Компанії групи СЄПЕК Сергія Курченка викуповувала практично весь обсяг скрапленого газу на аукціонах держкомпанії «Укргазвидобування» упродовж кількох років.

XS
SM
MD
LG