Доступність посилання

ТОП новини

До Дніпра з-під шахти «Бутовка» привезли загиблих і поранених бійців – медики


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 13 червня 2016 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 13 червня 2016 року

До Дніпра з-під шахти «Бутовка» привезли загиблих і поранених бійців – таку інформацію 13 червня оприлюднили місцеві лікарі й медики.

Зокрема, за інформацією обласної клінічної лікарні імені Мечникова, цієї ночі до лікувального закладу доправили 12 поранених бійців, серед них є ті, хто потрапив під мінометний обстріл біля шахти «Бутовка» цими вихідними.

Водночас в бюро судово-медичної експертизи Радіо Свобода підтвердили доправлення до Дніпра і тіл чотирьох загиблих під «Бутовкою». За даними волонтерів, це бійці-добровольці, у понеділок їхні тіла мають передати рідним.

Волонтер Леонід Краснопольський на своїй сторінці в соціальних мережах оголосив збір військової форми, в якій мають поховати загиблих.

У Міністерстві оборони України 12 червня заперечили втрати серед військових і наявність добровольців на передовій. У відомстві заявили, що протягом доби загиблих унаслідок бойових дій українських військовослужбовців не було, були поранені 12 українських військових.

При цьому в Міноборони наголосили: в районах проведення антитерористичної операції, на передових позиціях сил АТО немає жодного підрозділу, який не входить до складу Збройних сил України або інших силових відомств, залучених до АТО.

Раніше в неділю волонтер і представник добровольчого підрозділу «Добровольчий український корпус» «Правого сектору» Володимир Регеша повідомив Радіо Свобода, що в ніч на неділю внаслідок обстрілу позицій українських військових поблизу шахти «Бутовка», що на околиці Донецька, загинули четверо бійців «ДУК ПС». Він каже, що отримував інформацію безпосередньо з поля бою: один зі снарядів із самохідної артилерійської установки бойовиків влучив у бліндаж, у якому перебували загиблі.

Речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко 13 червня заявив, що щодо перебування загиблих добровольців на передовій на Донбасі проводиться розслідування.

XS
SM
MD
LG