Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Гройсман вилетів до США в складі урядової делегації


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у складі урядової делегації вилетів зранку 14 червня до США, де перебуватиме з робочим візитом до 17 червня. Як повідомляє Урядовий портал, Гройсман матиме зустрічі, зокрема, з віце-президентом Джо Байденом, спікером Конгресу США Полом Райаном, лідерами демократів та республіканців у Конгресі.

«У Вашингтоні та Нью-Йорку Володимир Гройсман проведе переговори з міністром торгівлі США Пенні Пріцкер, міністром фінансів США Джейкобом Лью, міністром енергетики США Ернестом Монізом, адміністратором USAID Ґейл Сміт, головним операційним директором Світового банку Шрі Мульяні Індраваті, керівниками провідних американських банків та фінансово-промислових компаній», – ідеться в повідомленні.

«Прем’єр-міністр також візьме участь у щорічній конференції Центру українсько-американських відносин. Крім того, Володимир Гройсман зустрінеться з провідними експертами в Атлантичній Раді, українською громадою та лідерами єврейських організацій США», – додає урядова прес-служба.

У менш формальному повідомленні в мережі Facebook міністр інфраструктури України Володимир Омелян, який також у складі урядової делегації вилетів до США, повідомив, що згодом відвідає також канадські міста Торонто й Оттаву.

«Попереду десятки зустрічей і переговорів з мешканцями House of Cards (представниками влади – ред.), бізнесом, фінансовими корпораціями», – написав Омелян.

Це перший візит до США урядової команди на чолі з Володимиром Гройсманом. Гройсман був обраний прем’єр-міністром 14 квітня, він є наймолодшим керівником уряду в історії України.

XS
SM
MD
LG