Доступність посилання

ТОП новини

Мутко: покарання УЄФА щодо Російського футбольного союзу є надмірним


Віталій Мутко
Віталій Мутко

Міністр спорту Росії Віталій Мутко вважає надмірним покарання УЄФА щодо Російського футбольного союзу (РФС). За його словами, штраф, накладений на РФС, величезний, але в апеляції немає сенсу.

«Але до чого тут команда, вона-то не винна, щоб її карати», – заявив Віталій Мутко, якого цитує агенція «РИА Новости».

Раніше 14 червня УЄФА оштрафував Російський футбольний союз на 150 тисяч євро за участь уболівальників з Росії у заворушеннях у французькому Марселі 11 червня. Крім цього, у Союзі європейський футбольних асоціацій заявили, що російська збірна буде дискваліфікована з чемпіонату Європи у разі повторення порушень з боку фанатів.

У сутичках між російськими і британськими уболівальниками у Марселі постраждали понад 30 людей, деякі з них перебувають у тяжкому стані. 20 осіб затримали, в прокуратурі Франції повідомили, що йдеться про британців, французів і австрійців.

За участь у бійках фанатів з Росії в УЄФА порушили дисциплінарну справу щодо РФС, звинувативши уболівальників у расизмі, масових заворушеннях і використанні піротехніки.

14 червня стало відомо, що французька влада вирішила депортувати з країни декого з російських вболівальників через побоювання, що вони можуть порушити громадський порядок під час матчів чемпіонату Європи.

Раніше у прокуратурі Марселя заявляли, що до Франції з Росії прибуло понад 150 футбольних хуліганів, які пройшли спеціальну підготовку.

XS
SM
MD
LG