Доступність посилання

ТОП новини

Півмільярда доларів для оборони України пройшли Сенат – схвалено версію бюджету Пентагону на 2017 рік


©Shutterstock
©Shutterstock

Законопроект схвалено Сенатом через кілька днів після смертельної стрілянини в Орландо

Сенат Конгресу США схвалив у вівторок законопроект, який визначає бюджет Пентагону на 2017 рік. Законопроект передбачає на наступний фіскальний рік близько 602 мільярдів доларів на війни та оборону. Очікується, що президент ветує законопроект.

У тексті документа передбачена фінансова підтримка на оборонні потреби України в розмірі до 500 мільйонів доларів.

«Для надання допомоги й підтримки, описаної в пункті (а) для уряду України можуть бути використані 250 мільйонів доларів», – йдеться в документі. При цьому вказується на можливість додаткового використання 250 мільйонів доларів за окремим рішенням міністра оборони та за узгодженням з главою Державного департаменту США.

Законопроект схвалено Сенатом через кілька днів після смертельної стрілянини в Орландо, яку ФБР розслідує як акт тероризму. Напередодні голосування лідер більшості в Сенаті Мітч Маконнелл заявив, що зусилля адміністрації з подолання угруповання «Ісламська держава» є недостатніми та назвав законопроект про оборону «інструментом боротьби».

«Наша країна у стані війни, ми опинилися під нападом. Ми повинні вдатися до певних кроків, щоб захистити нашу країну», – сказав Маконнелл.

Сенат схвалив законопроект 85 голосами проти 13-ти. Раніше свою версію закону ухвалила Палата представників. Скоординована версія законопроекту про оборонний бюджет повинна бути подана на підпис президента Барака Обами до 30 вересня 2016 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG