Доступність посилання

ТОП новини

Російські хакери крали у демократів конфіденційні дослідження щодо Трампа – ЗМІ


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Хакери мали доступ до комп'ютерних мереж протягом року

Російські хакери зламали комп'ютерну мережу Національного демократичного комітету США та викрали важливі матеріали досліджень, які стосувались ймовірного кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа. Про це у вівторок повідомило видання The Washington Post.

Хакери мали доступ до комп'ютерних мереж НДК протягом року. Несанкціоноване втручання у роботу мережі було зупинено лише у минулі вихідні після масштабної чистки системи.

Хакери мали можливість слідкувати за конфіденційним листуванням між співробітниками ДНК та отримувати інформацію про виборчі кампанії кандидатів-демократів, включно із кампанією Гілларі Клінтон.

Національний демократичний комітет контролює діяльність Демократичної партії у період між партійними з'їздами.

Експерти з безпеки розповіли The Washington Post, що метою зламу мережі може бути отримання інформації про потенційного президента США.

«Наприклад, його закордонні інвестиції були б важливими для розуміння того, як Трамп вів би себе з країнами, у яких він має інвестиції», – розповів Роберт Дейц, колишній радник директора ЦРУ.

Напередодні Трамп заявив, що позбавляє The Washington Post акредитації «з огляду на надзвичайно неточне висвітлення та репортажі з приводу рекордної кампанії Трампа».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG