Доступність посилання

ТОП новини

Після повернення із США від Гройсмана чекатимуть результату – екс-посол США в Україні


Володимир Гройсман (©Shutterstock)
Володимир Гройсман (©Shutterstock)

Гройсман під час офіційного візиту до США проведе зустрічі з високопосадовцями і лідерами Конгресу

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дає підстави як для оптимізму, так і для стурбованості Вашингтона. Про це в коментарі «Голосу Америки» заявив екс-посол США в Україні, директор Євразійського центру імені Діну Патріціу «Атлантичної ради» Джон Гербст.

«Насамперед важливо зауважити, що перші майже 6 тижнів пана Гройсмана на посаді були дуже успішні. Ми побачили значний поступ у газовій реформі, певні зміни щодо судів, хоча це більше стосується президента. Я б сказав, що для нього «вітер попутній» і МВФ вирішив надати черговий транш. Але є сумніви стосовно загальної відданості уряду справі реформ», – каже Гербст.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман нині перебуває з офіційним візитом у США. Там він матиме зустрічі з віце-президентом Джо Байденом, спікером Конгресу США Полом Райаном, лідерами демократів та республіканців у Конгресі.

«І у Білому домі, і у Держдепартаменті, і у міністерстві фінансів хотіли б почути від Гройсмана чи буде він здійснювати рішучі кроки у напрямку реформ. Закони і правила повинні запроваджуватися і повинні бути чіткі кроки вперед, особливо в боротьбі з корупцією. Тобто візит важливий, щоб чільні посадовці зустрілися з прем’єр-міністром, і я сподіваюся, що він скаже те, що потрібно. Але ключ у тому, що станеться, коли він повернеться додому», – заявив екс-посол США в Україні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG