Доступність посилання

ТОП новини

Речниця Кучми: ситуація з безпекою на Донбасі «радикально погіршується»


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Речниця представника України у Тристоронньої контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками засідання в Мінську повідомила, що ситуація з безпекою на Донбасі не покращується, а навпаки «радикально погіршується».

«З 1 по 15 червня 2016 по позиціях ЗСУ 3340 випущено мін і артснарядів, в тому числі і великих калібрів, заборонених Мінськими угодами. Бойові дії продовжують руйнувати інфраструктуру Донецької і Луганської областей, в тому числі і щойно відновлені об’єкти залізниці», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Речниця Кучми нагадала, що підтримувані Росією бойовики, як і раніше, обстрілюють населені пункти на Донбасі – сьогодні вночі обстріляли Красногорівку.

«У зв’язку з цим Україна запропонувала негайно розслідувати всі останні випадки обстрілу. Така задача підгрупи з безпеки спільно з представниками СЦКК», – додала Оліфер.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG