Доступність посилання

ТОП новини

Сайдік: наступне засідання Контактної групи відбудеться 29 червня


 Мартін Сайдік
Мартін Сайдік

Спецпредставник ОБСЄ у контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік заявив, що наступне засідання Контактної групи в Мінську відбудеться 29 червня.

За підсумками сьогоднішнього засідання Контактної групи речниця екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що ситуація з безпекою на Донбасі не покращується, а навпаки «радикально погіршується». За його словами, з 1 по 15 червня 2016 року по позиціях ЗСУ 3340 випущено мін і артснарядів, в тому числі і великих калібрів, заборонених Мінськими угодами.

Крім того, Уповноважена президента України з урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що під час переговорів у Мінську українська сторона нагадала про необхідність звільнення 25 важкохворих українських заручників. За словами Геращенко, Київ висловив готовність передати «50 громадян, аби тільки розблокувати питання заручників».

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG