Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція Верховної Ради: як «широкі» «вузьких» тіснять (огляд преси)


Все, що чекає на «Блок Порошенка» у майбутньому, закладається цією політсилою саме зараз

Про те, на що перетворилася парламентська більшість, сформована у 2014 році, та які це матиме наслідки, розповідає газета «Україна молода». Газетярі впевнені, все, що чекає на «Блок Порошенка» у майбутньому, закладається цією політсилою саме зараз. У майбутньому парламенті вона вже не спиратиметься на свого нинішнього партнера – «Народний фронт», оскільки рейтинг партії Яценюка не дозволяє їй сподіватися на перемогу. Чи «дружитиме» з «БПП» «Опоблок» чи «Батьківщина» – покаже час. А сьогоднішня «широка» коаліція завтра може стати «вузькою», а «малі» фракції помінятися статусом iз «великими». Політичне життя схильне до перверзій. Особливо в Україні, констатує газета у публікації «Коаліція ВР: як «широкі» «вузьких» тіснять».

Справа проти бізнесмена і депутата Олександра Онищенка – політично вибіркова боротьба з корупцією. Але і її потрібно заохочувати, переконаний експерт «Газети по-українськи». Генпрокуратура і глава держави намагаються не чіпати тих, хто становив кістяк Партії регіонів. Бо тоді не отримають необхідних голосів у парламенті. Однак можновладці розуміють, що населенню потрібно кинути кістку. Ретельно вибрали людину, яка не надто пов’язана з Ахметовим, Коломойським, Фірташем. Але суспільство не знає Онищенка. Воно очікує арешту кожного другого народного депутата від «Опоблоку». Однак зараз цього не буде, прогнозує газета.

В уповільненому темпі реформ в Україні винні не стільки злі олігархи та корупціонери, скільки ті, хто вже чверть століття приводить їх до влади, переконує експерт газети «День». Він вважає, що проблема – у свідомості народу та його інфантильності. Він з року в рік обирає як не місцевого олігарха та його холуїв, то чергового напівграмотного, хорошого хлопця, бо він герой Майдану, чи козак, чи в тюрмі відсидів... Писати закони – це не метати «коктейлі Молотова», наголошує експерт. Для того потрібні зовсім інші люди. А часу вже немає. Тож не лише вороженьки винні... Як це змінити, і чи взагалі реально? – «День» аналізує в статті «Вчимося перемагати!».

Вже рік, як українських чиновників і силовиків при прийомі на роботу стали масово перевіряти на детекторі брехні. Згідно із законом ця процедура не обов'язкова – кандидат сам повинен дати на неї згоду. Проте, поліграфологи повідомили газеті «Сегодня», що в цьому році, у порівнянні з минулим, кількість звернень до них зросла на третину. За весь 2015 рік до них за цією послугою звернулися близько 10 тисяч разів, а тільки за чотири місяці 2016-го – понад 3000 разів. Докладніше газета розповідає в статті «В Україні збільшився попит на правду».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG