Доступність посилання

ТОП новини

Матч проти збірної Польщі буде для збірної України останнім на «Євро-2016»


Німці та поляки розписали зручну для себе нічию, гарантовано залишивши збірну України на четвертій позиції

Влад Дудка

Збірна України стала першою, яка вже знає, що припиняє боротьбу на чемпіонаті Європи з футболу, що відбувається у Франції. Збірна України у четвер програла команді Північної Ірландії з рахунком 0:2 в матчі групи C чемпіонату Європи з футболу. Північній Ірландії, що нині має 3 очки, результати матчу дають надію пробитися в 1/8 фіналу. Україна ж, стало зрозуміло, завершить боротьбу за вихід у плей-офф на останньому місці, адже Німеччина та Польща зіграли у нічию між собою, тому навіть перемога над поляками 21 червня не зрушить українську команду з четвертої позиції в групі.

Місто Лева, яким в Україні є Львів, а у Франції – Ліон, почало заповнюватися українцями ще за декілька діб до гри. Одразу після матчу в Ліллі вболівальники збірної рушили на південь Франції на наступну гру групового етапу чемпіонату Європи.

Кольори українських прапорів, прапорів Північної Ірландії майоріли по всьому місту – у фан-зоні, в магазинах, готелях та на вулицях. Багато машин із українськими номерами, багато автобусів із вболівальниками.

Але, незважаючи на багато «кольорів» у місті, на трибунах було багато вільних місць. «Стад де Ліон», який вміщуе близко 60 тисяч глядачів, був заповнений відсотків на 80.

Біля стадіону не було великою проблемою купити квитки дешевше від номіналу. Були навіть по 15 євро.

Перед грою з Північною Ірландією не було, мабуть, жодного українського вболівальника, котрий сумнівався б в результаті матчу з британцями. Після першого туру одне було на вустах українських фанів – «беззаперечна перемога». Напевно, те ж було на думці й у самої збірної, котра була зовсім не схожа на себе.

В аналогічній ситуації опинилися напередодні росіяни, які не сумнівалися в перемозі над словаками, а зрештою програли 1:2.

Як Україна грала з Північною Ірландією

У першому таймі підопічні Михайла Фоменка хоч і контролювали м’яч 65% ігрового часу, але спромоглися лише на один удар в площину воріт суперника. Можливо, дещо вплинув дощ, що почався вже на 10-й хвилині матчу та нівелював технічні дії українців. В середині першого тайму арбітр був змушений зупинити гру через град, який випав у Ліоні цього вечора.

Ірландці чекали і дочекалися свого моменту після перерви – Гарет Маколі головою замкнув флангову передачу партнера.

Подальші виходи атакуючих гравців, Романа Зозулі та Олександра Зінченка, користі не принесли. Натомість Північна Ірландія забила ще раз, забив Нейл Макгін. У підсумку Україна поступилася 0:2.

Що далі?

21 червня українську збірну у Марселі очікує гра зі збірною Польщі, котра ввечері 16 червня провела матч із командою Німеччини.

Німці та поляки розписали зручну для себе нічию 0:0 та гарантували собі місця у групі не нижче третього, гарантовано залишивши збірну України на четвертій позиції.

Таким чином матч проти збірної Польщі стане останнім на чемпіонаті «Євро-2016» для збірної України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG