Доступність посилання

ТОП новини

НКРЕКП підвищила тарифи на холодну воду на 15-35% для 10 підприємств


(@Shutterstock)
(@Shutterstock)

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) для низки підприємств підвищила тарифи на холодне водопостачання та водовідведення на 15-35%.

Як повідомили Радіо Свободау прес-службі відомства, відповідне рішення комісії від 16 червня стосується 10 підприємств, зокрема «Київводоканалу».

Це рішення набирає чинності після його офіційного опублікування, якому передує реєстрація у Міністерстві юстиції України.

Кабінет міністрів України з 1 травня зобов’язав компанію «Нафтогаз України» продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів. Ціну продажу газу для потреб теплокомуненерго також встановили на рівні 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів. Ця ціна є нижчою за чинну загальну вартість газу для споживачів, але більше ніж удвічі перевищує ту, яку сплачують підприємства, які виробляють тепло та гарячу воду. Експерти попереджали, що таке підвищення призведе до зростання вартості опалення та гарячої води більше ніж у два рази.

5 травня у коментарі агентству «Інтерфакс Україна» голова комісії Дмитро Вовк повідомив, що НКРЕКП підвищила тарифи на теплову енергію і послуги централізованого опалення на 75-90% із 1 липня 2016 року.

10 травня керівник відділу інформації і комунікації з громадськістю НКРЕКП Іван Слободянюк в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що комісія не підвищувала тарифів на тепло та гарячу воду для населення, а лише схвалила проекти.

XS
SM
MD
LG