Доступність посилання

ТОП новини

«Гра честі» або останній вихід України на «Євро-2016»


©Shutterstock
©Shutterstock

Влад Дудка

21 червня збірна України з футболу проведе свій заключний поєдинок на чемпіонаті Європи, що триває у Франції. Суперником підопічних Михайла Фоменка буде команда Польщі, що вже гарантувала собі вихід до плей-офф.

Збірна України базується в містечку Акс-ен-Прованс, що неподалік від Марселя, тому можна зекономити сили та час на переміщення між містами. Перед грою в УЕФА попросили команди відмовитись від тренувань на стадіоні, де пройде сьогоднішня битва, адже поле на арені «Велодром» не в найкращому стані. Збірна Польщі провела заняття на стадіоні марсельского «Олімпіку», а українці – на своій базі в Акс-ен-Провансі.

Під питанням участь у цьому матчі Руслана Ротаня, який травмувався на тренуванні.

Гра з сусідами

Матч з поляками – принциповий. Тут і бажання гравців хоч якось реабілітуватися за перші два тури, і статус своєрідного дербі – все ж граємо із сусідами. Останні поєдинки з Польщею відбулися у 2013 році і були досить напруженими, але Україна здобула дві перемоги.

Попри провал на цьому чемпіонаті, перемога над Польщею може стати своєрідною солодкою пілюлею наостанок.

Неприємний післясмак

Після програшу Північній Ірландії на українську збірну вилився цілий шквал критики від вболівальників, футбольних експертів та ЗМІ.

Головний тренер команди Михайло Фоменко звинуватив гравців у відсутності колективу на полі та невиконані завдань тренерського штабу. Спеціалісти ж звинуватили тренерів у тому, що гра була програна в тактичному плані. Самі футболісти розуміють, що підвели не тільки своїх вболівальників, але передусім самих себе, бо багато гравців сподівалися змінити клуб при вдалому виступі на «Євро».

Михайло Фоменко вже попрощався з гравцями та повідомив, що покине збірну одразу після закінчення виступів України на «Євро-2016». Сьогодні – останній матч Михайла Івановича на чолі української збірної. Найбільш вірогідним кандидатом на пост головного тренера національної команди України називають Андрія Шевченка, який усього півроку пропрацював помічником Фоменка.

Перед останньою грою українців на «Євро-2016» ситуація така: після двох поразок із результатом 0:2 від команд Німеччини та Північної Ірландії збірна не має жодного очка. По чотири бали набрали німці та поляки, три – північноірландці. Навіть у разі перемоги вище четвертого місця збірна України не підніметься.

Початок матчу Україна-Польща о 19:00.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG