Доступність посилання

ТОП новини

Посли ЄС погодили продовженння санкцій проти Росії до кінця січня


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Посли Євросоюзу погодили продовження економічних санкцій проти Росії ще на півроку, до 31 січня, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Офіційне рішення про це, як очікується, зроблять на саміті лідерів ЄС у Брюсселі наступного тижня.

У питанні продовження санкцій проти Росії, дія яких закінчувалася наприкінці липня, між країнами-членами ЄС виникають розбіжності. Дотепер канцлер Німеччини Анґела Меркель переконувала союзників підтримувати санкції, хоча такі країни, як Словаччина, Угорщина чи Італія, мають зауваження до політики антиросійських санкцій.

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер 20 червня в інтерв’ю європейській телемережі «Євроньюз» припустив, що санкції щодо Росії, які ближчими днями продовжать іще на півроку, після того можуть почати знімати поступово у відповідь на кроки Москви у виконанні мінських домовленостей.

Наразі офіційна позиція керівництва Євросоюзу і країн-членів, а також керівництва США й інших країн «Групи семи», полягає в тому, що санкції щодо Росії, накладені через її агресію на сході України, будуть скасовані тільки після повного виконання Росією мінських домовленостей.

Минулої п’ятниці Євросоюз продовжив іще на рік інший із кількох пакетів санкцій щодо Росії, який накладає обмеження на відносини з окупованим Росією українським Кримом. ЄС, як і США і країни «Групи семи», заявляють, що «кримські» санкції будуть діяти до деокупації півострова.

На цю ж тему:

21.06.2016
Олланд допускає поетапне зняття санкцій із Росії у разі виконання мінських домовленостей

XS
SM
MD
LG